16 Mart 2015 Pazartesi

Batman Arkham Knight: Öninceleme

Karanlık çöktüğünde yarasa ortaya çıkar

Tanıtım: Gotham Joker'in Arkham City'deki ölümünden sonra nispeten daha rahatlamış gibi gözükse de zamanla çok iyi tanıdığımız biri bir plana çıka gelecektir. Bu kişi bütün kötüleri bir araya getirip Dünya'yı ele geçirmek için uğraşacaktır. Peki bu kim bildiniz mi? Cevabınız Penguen ise hayır, Two-Face ise de hayır, hadi bilemedik The Riddler dediniz yok anacım oda değil. Kim mi? Scarecrow... Scarecrow? Daha önce arada belirip ufak gazlı sahneler yaşadığımız arkadaş bu oyunun baş kötüsü. Kötü mü? Hayır şahsen itirazım yok, çeşitlilik iyidir nereye kadar Joker olacak zaten de ama insan bi düşünmüyor değil. Scarecrow çok yeni ve ilginç bir konsept istemekte buda cidden zor bir iş. Bütün havayı, senaryoyu ona göre yazmak beni düşünmeye sevk etmedi değil. Neyse hadi birazda oynanışa bakalım. 




Oynanış: Oyunu alpha iken görme ve oynama şansım biraz oldu. Batmobil öncelikle en başta gelmesi gelen yenilik. Bu sefer Gotham tamamen bir açık dünya olmuş ve burada gezmek için Batmobil kullanılabilir hale getirilmiş. Batmobil nasıl mı? Tam anlamıya OVERPOWERED. Öncelikle direk tek atıyor ve hasardan kaçmak için sağa sola uçabiliyor daha ne olsun yani. Onun dışında combat yine 2 tuşa bağlı, saldırı ve korunma. Kötü mü? Yoo gayet iyi bence. 

Grafikler: Oyun resmi olarak çıkmadığı için grafiklerden çok bahsedemem ama alpha da iyiydi en azından uğraşıldığı belli oluyor.

Ön Puan: 6-9 (çıktığında beklenilen performans puanı)


14 Mart 2015 Cumartesi

Heroes of The Storm

Teamfight'ı sizden öğrenecek değiliz!


Tanıtım: M.O.B.A. değince aklınıza ne gelir? Lol, Dota 2 belki Smite... Hepsini unutun çünkü yeni bir çağ Heroes of The Storm ile açılıyor. Bu oyunda altın YOK, kişisel seviye YOK, Roshan veya Baron YOK! Öncelikle haritaları ile şimdiden Lol'ü geçiyor abi 6 haritası var Lol uzun yıllardır olan bir moba olmasına rağmen harita sayısı sadece 4. Her haritanın farklı amaçları, ihtiyaçları var ki bunlar çeşitliliği salıyor buda sıkılmanızı engelliyor. Oyunda takım olayı bildiğin alınmış kafamıza sokulmuş lol gibi taşıma yok 1 kişi batarsa bütün takım dibi boyluyor bunda. Öncelikle kişisel seviye yok, seviye atlandığında bütün takım atlıyor. Ayrıca atın yerine belli seviyelerde açılan talentlar var buda sizin q,w,e,r yeteneklerinizi geliştiriyor. Ve her karakterin 2 adet ultisi var. Doğru duydunuz 2 ulti ama heyecanlanmayın 1'ini seçebiliyorsunuz sadece bir oyunda. 


Oynanış: Bildiğimiz M.O.B.A  ama Heroes of The Storm oyununda taktikler farklı. İlk önce teamfight çıkar ve dalmazsanız kaybedersiniz bunu bilin. Ayrıca farm yapmazsanız seviyede geçerler çünkü killer çok xp vermiyor.

Grafikler: Bildiğimiz M.O.B.A. ne diyim hacı. 


Bunu gibi daha çok oynanış için YouTube şahsi kanalımı ziyaret ediniz!

https://www.youtube.com/channel/UCxZb4XbaGnn1Q4aKfg_iBDw



Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9

Artılar:
- Teamfight
- Velet yok
- Gerçek bir M.O.B.A.
- Blizzard karakterleri
- Mount sistemi
- Karakter seviye sistemi
- Karakterin 3 farklı ayrı görünüşe sahip olması
- Oyuna para vermeden her karaktere alabileceğiniz bir skinin bulunması

Eksiler:
- Euro olunca bütün skinler pahalı
- Sylvanas hala yok... HALA YOK!!!



12 Mart 2015 Perşembe

World of Warcraft

Burada barış yok, her zaman harekete hazır olmanız gerek. Yoksa kafası kesiklerin yanına katılırsınız.

Tanıtım: World of Warcraft benim düşüncem ile bu dünyada bulunan en kapsamlı en geniş en çok kitleye aynı anda hitap eden devasa (gerçekten devasa) bir MMO'dur ve 2000 yılında çıkmış olmasına rağmen sürekli gelişerek bir MMO'nun alabileceği en yüksek kalitede grafiklere ve kontrollere sahiptir. Oyunda 13 adet ırk (İnsan, Night Elf, Darenai, Gnome, Dwarf, Worgen, Ork, Troll, Tauren, Forsaken, Blood Elf, Goblin, Pandaren) ve 11 adet sınıf (Savaşçı, Büyücü, Avcı, Paladin, Suikastçi, Shaman, Şifacı, Ölüm Şövalyesi, Kara Büyücü, Druid ve Keşiş) bulunmaktadır. Her ırk her sınıfı oynayamaz ve farklı özelliklere sahiptir. Örnek olarak Orklar çift elle tutulan baltalarla %5 daha fazla hasar verir aynı şey insanlarda çift elli kılıçlar için geçerlidir. Oyunda maximum seviye 100'dür ve insansal bir oynayış ile bu seviyeye yaklaşık 6-7 ayda (0'dan başlarsanız) ulaşırsınız. Son seviyeye ulaşsanız bile en iyi alet ve zırhı alamadığınız için onlarıda toplamak en az 7-8 ay aldığı için oyunun yaklaşık 2 yıl devam eden bir sürekliliği var (tek karakter için). Oyunda seviye atlamak için birkaç seçeneğiniz vardır; bunlar Dungeonlar(15. seviyede açılır), savaşlar (10. seviyede açılır) ve görevlerdir (her zaman 1 tane bulabilirsiniz). Bunları alt başlıklarda inceleyeceğiz.

Dünya: Dünyamızın ismi Azeroth'tur ayrıda Outland ve Dreanor diye iki farklı yerde mevcuttur. Azeroth oyunumuzun %90'ının geçtiği ana dünyamızdır ve ciddi ölçüde büyüktür. Yaklaşık 90 tane (diğer dünyalar girince 110) adet bölge bulunmaktadır ve her bölgede en az 50 görev vardır. Dünyalarımızın haritalarını aşağıya yolluyorum   (Dreanor Outland'ın geçmişteki halidir oyunu oynarsanız hikayeyi kavrarsınız)




Zırhlar ve Silahlar: Oyun eşya seviyesi diye bir şey vardır. Bu sizin maximum eşya seviyenizi göstermektedir. Son seviyeye kadar hiçbir etkisi mevcut değildir (savaşlara girmiyorsanız tabi). Oyunda birkaç eşya rengi vardır; yaygın (renksiz), az yaygın (yeşil), nadir (mavi), epik (mor) ve efsanevi (turuncu). Oyunda eşyalarınız ne kadar iyiyse o kadar rahat şekilde önünüzdekiler indirirsiniz. Eşyalar son seviyede PvP (player versus player savaş eşyaları) ve PvE (player versus enemy dungeon ve raid eşyaları) olarak 2'ye ayrılır. Bu alttaki ablamız benim en sevdiğim 2. karakterimdir.

Ablamız PvP eşyalarına sahiptir.

Görevler: Oyunda seviyenizle uyumlu her bölgede (seviyenizden 3-4 seviye üstü bölgelerdeki görevler kapalıdır) yaklaşık 50-90 arası görev bulmak mevcuttur. Görevler altın, deneyim, eşya ve canınızı/mananızı yenilemek için yiyecekler/iksirler verir. Ne kadar zor görev o kadar çok altın ve deneyim!


Dungeonlar: Oyunda 15. seviyeye ulaştığınız andan itibaren Dungeonlara girmeye hak kazanıyorsunuz. Dungeonlar 5 kişi girilen, 1 Tank, 1 şifacı (healer) ve 3 hasar verici (DPS) ile oluşturulan takımların belli bir amaç doğrultusunda bolca yaratık ve boss kesip deneyim kastığı yerdir. Altta bazı Dungeon isimleri ve istedikleri seviyeler mevcuttur.

Kurukafa işareti o Dungeon'un yüksek seviyelerde daha zor şekilde tamamlanabileceği anlamına gelmektedir.

Savaşlar: Savaşlar Arena (1v1, 2v2, 3v3, 5v5), 10 v 10, 15v15, 40 v 40 ve 80 v 80 (dünyadaki bazı bölgeler battelzone'dur 3-4 tane bölge mevcuttur oraya giren savaşa da girmiş sayılır) olarak ayrılır. PvP girerek onur puan (Honor Points) kazanırsınız, onu puanı ile daha iyi PvP eşyaları alır bu sefer ligli rekabetçi savaş alanları veya arena girerek conquest puanı kazanırsınız. Conquest ile alabilinen maximum PvP eşyalarını alabilirsiniz.

Binek Hayvanlar: Oyunda 20-40-60-70 ve 80'de açılan 5 adet hayvan sürme stili vardır. 20'de ilk kez bir hayvan süremeye başlarsınız ve onun üzerinden %60 daha hızlı olursunuz, bu kırkta %100'e çıkmaktadır. 60. seviyede uçan hayvanları kullanabilir yani özgürce uçabilirsiniz, bu hızınızı yüksek miktarda arttırırsınız. Aşağıda 1 adet yer ve 1 adet hava binek hayvanı mevcuttur.



Ve daha birçok şey: Oyun cidden büyük ve anlatılacak çok şey var. Daha fazla WoW için yazın yapacağım canlı yayınlara bakabilirsiniz. Şimdilik bu kadar yeter.

 http://www.twitch.tv/emeraika

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 10 (ne kadar şaşırtıcı demi)

- Yukarıyı okuyunuz bi zahmet nesini anlatıyım daha

10 Mart 2015 Salı

Minecraft Yasaklanıyor!

Ve Minecraft, Türkiye'de yasaklanıyor

, dünyada 100 milyoncuya ulaşan, ‘tekli oynanması durumunda sosyal izolasyona’, ‘çoklu oynandığında ise çocukları sosyal risklere açık hale getiren’  oyununu sakıncalı buldu ve lanmasını istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2009'dan bu yana dünya çapında 100 milyon oyuncuya ulaşan ve Türkiye'de hızla yayılan Minecraft oyununa ilişkin incelemesini tamamladı. Bakanlık, oyunun yasaklanması için hukuki sürecin başlatılmasına karar verdi.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı  raporu, 'hukuki süreci başlatın' talimatıyla Hukuk Müşavirliği'ne gönderildi. Raporda, 'Çocukların yaratıcılığını artırmaya teşvik edici gibi görünse de oyunu inşa ederken şiddete yönlendirmesi nedeniyle çocukların psikososyal gelişimleri üzerinde olumsuz etkileri olduğu, kredi kartıyla oyunun satın alınabilmesi nedeniyle izinsiz kart kullanımına neden olabileceği, bu durumda çocukların izinsiz eşya alma davranışını genelleştirebileceği' tespiti yapıldı.
İşte çarpıcı tespitler
'Minecraft' raporunda şu tespitlere yer verildi:
un içeriğinde ev, tarla, köprü gibi yapılar oluşturulabildiği için yaratıcılığı geliştirdiği düşünülse de bu yapıların yıkılmaması için diğer mobların (yaratıkların) öldürülmesine gerek duyulmaktadır. Kısacası şiddete dayalı bir oyundur.
- Oynayan çocukların yaş ve gelişim özellikleri dikkate alındığında, soyut düşünceye sahip olmayan çocukların oyunda yer alan dünyayla gerçek dünyayı ayırt edemedikleri görülmektedir.
- Oyun yüzünden çocukların, hayvanlara eziyet edebilecekleri, hayvanların hiç acı çekmediğini düşündükleri, şiddet içeren hareketlerde bulundukları, zarar verilen mobların acı çekmeden ölmeleri nedeniyle çocukların, davranışlarının sonuçlarını düşünmeden hareket ettikleri tespit edilmiştir.
- Çocukların diğer oyuncularla bu oyunu oynayabilmeleri, gerçek dünyada arkadaş edinebilmek için gerekli çabayı göstermemelerine ve sosyal izolasyon nedeniyle daha çok yalnızlaşmalarına neden oluyor.
- Birden çok oyuncu tarafından oynanabilmesi, çocuğun tanımadığı kişilerle iletişim kurmasına ve sosyal risklere, istismar edilmesine yol açabilir.
Mahkemeden "Yasak" kararı gerekiyor
Bakanlığın oyuna erişimi engellemesi için mahkeme kararı alması gerekiyor. Mahkemenin, Aile Bakanlığı'nınlama gerekçelerini değerlendirip buna göre bir karar vermesi bekleniyor. Mahkemenin oyunu yasaklaması halinde, karar önce Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne (ESB) gidecek. ESB de internet servis sağlayıcılara bu kararı iletecek.
9 yaşındaki çocuk anlattı
Oyunun müdavimi olan 9 yaşındaki bir çocuğun da görüşü alındı. İsmi belirtilmeyen 9 yaşındaki çocuğun oyun hakkındaki görüşleri şöyle: "Karakterin adı Steve. O da benim. Çiftlik, ev, tarla kuruyorum. Enderman diye kötü bir adam var. Gözüne baktığın anda seni öldürüyor. Bu yüzden benim önce onu okla, ateşle ya da kılıçla öldürmem gerekiyor. Bazen et yiyebilmek için koyun öldürüyorum."
Yasaklayan ülke yok

Oyunla ilgili hukuki sürecin başlatılmasını değerlendiren Ankara İnternet Kafeciler Odası Başkanı Önder Kaplan,"Dünyada oyunun yasaklandığı bir ülke yok" dedi. Oyunun yaş aralığının 6-12 olduğunu kaydeden Kaplan, "Bütün dünyanın 'evet' dediğine biz 'hayır' diyorsak bizde bir yanlış var" dedi.

ESL ONE Katowice 2015








ESL ONE, Katowice 2015 Counter-Strike: Global Offensive turnuvası bu sene 250.000$lık bir ödül havuzuyla boy gösteriyor.


Ödül dağılımı ise şu şekilde: 
1.      $100,00
2.      $50,00
3-4.   $22,00
5-8.   $10,000
9-16. $2,000
Katılan Takımlar:
Team EnVyUsCounter Logic Gaming
Ninjas in PyjamasLGB eSports
HellRaisersCloud9
Natus VincereVOX EMINOR
FnaticFlipSid3 Tactics
Penta SportsTitan
Team Solomid3DMAX
Virtus.proTeam KaBuM

Grup Maçları -- 12 Mart ~ 13 Mart
4 Grup - Bo1 GSL sistemi

Rövanş Maçları (Playoff) -- 14 Mart ~ 15 Mart
8 takım, tek elemeli, en iyi üç (best-of-three) 

8 Mart 2015 Pazar

Yeniden Merhaba

Herkese tekrardan merhabalar. Biliyorsunuz uzuun bir süredir ortalarda yoktuk. Şimdi tekrardan yayın hayatına geri dönüyoruz. Bu arada youtube kanalımızı buradan abone olablirsiniz.  Aramıza yeni arkadaşımızda katıldı ve 5 kişi olduk. Sitemizin formatını birazcık değiştiriyoruz artık oyun incelemelerimiz  haftada bir kere kesin olacak ve her günde en az 2 haber sizlerle olacak. Lafı daha fazla uzatmıyorum hepinize iyi günler.

3 Mart 2015 Salı

FIFA OCE #1

Yeni bir tarz ile tek bir golü güzel editledik arkadaşlar, her zaman olduğu gibi desteklerinizi bekliyoruz, serinin devamı için güzel yorumlarınızı bekliyoruz!
FIFA OCE #1

Videomuz için tıklayın

1 Mart 2015 Pazar

FIFA Goller Serisi #2

Açık Sözlü Oyuncu ailesinden Alp'in FIFA gollerinin devamı. İyi seyirler, desteklerinizi bekliyoruz!

http://youtu.be/QDG7R41imf8