12 Mart 2015 Perşembe

World of Warcraft

Burada barış yok, her zaman harekete hazır olmanız gerek. Yoksa kafası kesiklerin yanına katılırsınız.

Tanıtım: World of Warcraft benim düşüncem ile bu dünyada bulunan en kapsamlı en geniş en çok kitleye aynı anda hitap eden devasa (gerçekten devasa) bir MMO'dur ve 2000 yılında çıkmış olmasına rağmen sürekli gelişerek bir MMO'nun alabileceği en yüksek kalitede grafiklere ve kontrollere sahiptir. Oyunda 13 adet ırk (İnsan, Night Elf, Darenai, Gnome, Dwarf, Worgen, Ork, Troll, Tauren, Forsaken, Blood Elf, Goblin, Pandaren) ve 11 adet sınıf (Savaşçı, Büyücü, Avcı, Paladin, Suikastçi, Shaman, Şifacı, Ölüm Şövalyesi, Kara Büyücü, Druid ve Keşiş) bulunmaktadır. Her ırk her sınıfı oynayamaz ve farklı özelliklere sahiptir. Örnek olarak Orklar çift elle tutulan baltalarla %5 daha fazla hasar verir aynı şey insanlarda çift elli kılıçlar için geçerlidir. Oyunda maximum seviye 100'dür ve insansal bir oynayış ile bu seviyeye yaklaşık 6-7 ayda (0'dan başlarsanız) ulaşırsınız. Son seviyeye ulaşsanız bile en iyi alet ve zırhı alamadığınız için onlarıda toplamak en az 7-8 ay aldığı için oyunun yaklaşık 2 yıl devam eden bir sürekliliği var (tek karakter için). Oyunda seviye atlamak için birkaç seçeneğiniz vardır; bunlar Dungeonlar(15. seviyede açılır), savaşlar (10. seviyede açılır) ve görevlerdir (her zaman 1 tane bulabilirsiniz). Bunları alt başlıklarda inceleyeceğiz.

Dünya: Dünyamızın ismi Azeroth'tur ayrıda Outland ve Dreanor diye iki farklı yerde mevcuttur. Azeroth oyunumuzun %90'ının geçtiği ana dünyamızdır ve ciddi ölçüde büyüktür. Yaklaşık 90 tane (diğer dünyalar girince 110) adet bölge bulunmaktadır ve her bölgede en az 50 görev vardır. Dünyalarımızın haritalarını aşağıya yolluyorum   (Dreanor Outland'ın geçmişteki halidir oyunu oynarsanız hikayeyi kavrarsınız)




Zırhlar ve Silahlar: Oyun eşya seviyesi diye bir şey vardır. Bu sizin maximum eşya seviyenizi göstermektedir. Son seviyeye kadar hiçbir etkisi mevcut değildir (savaşlara girmiyorsanız tabi). Oyunda birkaç eşya rengi vardır; yaygın (renksiz), az yaygın (yeşil), nadir (mavi), epik (mor) ve efsanevi (turuncu). Oyunda eşyalarınız ne kadar iyiyse o kadar rahat şekilde önünüzdekiler indirirsiniz. Eşyalar son seviyede PvP (player versus player savaş eşyaları) ve PvE (player versus enemy dungeon ve raid eşyaları) olarak 2'ye ayrılır. Bu alttaki ablamız benim en sevdiğim 2. karakterimdir.

Ablamız PvP eşyalarına sahiptir.

Görevler: Oyunda seviyenizle uyumlu her bölgede (seviyenizden 3-4 seviye üstü bölgelerdeki görevler kapalıdır) yaklaşık 50-90 arası görev bulmak mevcuttur. Görevler altın, deneyim, eşya ve canınızı/mananızı yenilemek için yiyecekler/iksirler verir. Ne kadar zor görev o kadar çok altın ve deneyim!


Dungeonlar: Oyunda 15. seviyeye ulaştığınız andan itibaren Dungeonlara girmeye hak kazanıyorsunuz. Dungeonlar 5 kişi girilen, 1 Tank, 1 şifacı (healer) ve 3 hasar verici (DPS) ile oluşturulan takımların belli bir amaç doğrultusunda bolca yaratık ve boss kesip deneyim kastığı yerdir. Altta bazı Dungeon isimleri ve istedikleri seviyeler mevcuttur.

Kurukafa işareti o Dungeon'un yüksek seviyelerde daha zor şekilde tamamlanabileceği anlamına gelmektedir.

Savaşlar: Savaşlar Arena (1v1, 2v2, 3v3, 5v5), 10 v 10, 15v15, 40 v 40 ve 80 v 80 (dünyadaki bazı bölgeler battelzone'dur 3-4 tane bölge mevcuttur oraya giren savaşa da girmiş sayılır) olarak ayrılır. PvP girerek onur puan (Honor Points) kazanırsınız, onu puanı ile daha iyi PvP eşyaları alır bu sefer ligli rekabetçi savaş alanları veya arena girerek conquest puanı kazanırsınız. Conquest ile alabilinen maximum PvP eşyalarını alabilirsiniz.

Binek Hayvanlar: Oyunda 20-40-60-70 ve 80'de açılan 5 adet hayvan sürme stili vardır. 20'de ilk kez bir hayvan süremeye başlarsınız ve onun üzerinden %60 daha hızlı olursunuz, bu kırkta %100'e çıkmaktadır. 60. seviyede uçan hayvanları kullanabilir yani özgürce uçabilirsiniz, bu hızınızı yüksek miktarda arttırırsınız. Aşağıda 1 adet yer ve 1 adet hava binek hayvanı mevcuttur.



Ve daha birçok şey: Oyun cidden büyük ve anlatılacak çok şey var. Daha fazla WoW için yazın yapacağım canlı yayınlara bakabilirsiniz. Şimdilik bu kadar yeter.

 http://www.twitch.tv/emeraika

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 10 (ne kadar şaşırtıcı demi)

- Yukarıyı okuyunuz bi zahmet nesini anlatıyım daha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder