31 Ekim 2014 Cuma

Super Hexagon


Tanıtım: Evet arkadaşlar, bugün inceleyeceğimiz oyun diğerlerinden biraz farklı. Nasıl farklı? Diğerlerinden çok daha basit (seviye olarak değil keşke kolay olsaydı :( :( ) Oyunda 6 seviye var, ama başta sadece 3ü açık, bu 3 level'da 60 saniyenin üstüne geçerseniz o seviyeye tekabül diğer bölüm açılıyor. Oyunda siz küçük bir fare imleci gibi bir simgesiniz ve etrafınızda şekiller dönüyor ve bir boşluğu var, bizim amacımız ise oralardan geçmek. Evet açıklaması biraz zor oldu, kendiniz alın oynayın derim :D.

Oynanış: Oynanış alıştığınızda kolaylaşıyor, ama şunu söyleyeyim ileri seviyeler gerçekten çok zor. Tamamen sizin fare reflekslerinize kalmış bir şey. Oyun fiyatına göre kesinlikle çok zevkli ve bağımlılık yapıyor, uyarıldınız. Oyunun fiyatı 6 lira, gidin gereksiz bir şey alacağınıza bunu alın yani, daha çok zevk alırsınız :D.

Görüntüler: Görüntü bakımından da incelenecek pek bir kısım yok aslında, oyunun görüntüsü yukarıda gördüğünüz gibi. Renkler seviyeye göre değişiyor ve ayrıca oyunun müziği de gerçekten güzel.

Oyunun sistem gereksinimlerini koymaya gerek duymadık, bi' zahmet kasmasın oyun bilgisayarınızda...

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9.5
-Oyunda hata yok (benim bildiğim en azından)
-Oynanış zevkli ve refleks geliştirici.
-Ucuz ama pahalı oyunlardan daha uzun oynanabiliyor

28 Ekim 2014 Salı

Rust


*Oyun daha Alpha'da ve baştan yapılıyor.

Tanıtım: Rust, çoğumuzun tanıdığı, Garry's Mod oyununun yaratıcısı tarafından yapılan bir oyundur. Minecraft ve DayZ ile karışmış, iki oyundan da daha güzel diyebileceğimiz özellikleri barındırır. Oyunun amacı, başlarda materyal toplayarak, kendimizi geliştirmek, baltalar, daha sonra gelişmiş silahlara ve büyük evlere kadar gitmektir. Oyunda iki tip düşman bulunuyor. Birincisi, biz insanlar; ikincisi ise zombi hayvanlar. Zombi hayvanları öldürdüğünüzde belirli itemler düşürüyorlar (barut, anti-radyasyon hapı vs) Oyunda bir de normal hayvanlar bulunuyor, bunlar kısaca kurt, domuz, tavuk, tavşan, ayı ve geyik. Ayı ve kurt sizi gördüğünde düşman gibi saldırıyor. Bu hayvanlardan bazıları deri düşürürken, bazıları tavuk eti düşürüyor. (Evet doğru, bütün hayvanların eti tavuk eti :) )


26 Ekim 2014 Pazar

Counter Strike: Global Offensive




Tanıtım: Aramızda efsanevi oyun CS 1.6'yı bilmeyen yoktur herhalde. İnternet kafelerin en popüler oyunlarından biri ve hala da oynanmaya devam ediyor. CS:GO ise Counter Strike: Source'tan sonra oyunun daha da geliştirilmiş bir hali. Gerek eklenen yeni silahlar, gerek yeni haritalar, gerek yeni mapler... Eskiden farklı grafiklerde gördüğümüz de_dust'ı burada daha farklı görmek bile bizi etkileyebiliyor. Oyunda diğer savaş oyunları gibi aim down the sights veya silah eklentileri yok. Tamamen sizin harita bilginize, silaha alışmanıza ve reflekslerinize dayanıyor.

The Forest



Oyun Early Access'tir ve daha Alpha aşamasındadır!
Tanıtım: Bir uçak kazasından tek canlı kalan kişi olarak başlıyoruz oyunumuza. Kendimizi aniden bir ormanın ortasında, canlı kalmaya çalışırken buluyoruz. Açlık, susama, barınma gibi zorlayıcı faktörlerin yanında bir diğer etkileyici kısım ise, adada yamyam mutantların bulunması. 

Ormana girdiğiniz andan itibaren etrafınızdaki her şey değişime uğruyor. Büyüyen-ölen bitkiler, etkileyici gece-gündüz değişimi, etrafta zıplayan hayvanlar...

Euro Truck Simulator 2



Tanıtım: Euro Truck Simulator 2, SCS Software tarafından çıkarılmış olan bir tır simulasyonu oyunudur. 19 Ekim 2012'de çıkmış olan oyun günümüz Avrupa'sında geçmektedir. Oyunda Scania, Volvo, MAN, DAF, Iveco, Renault olmak üzere 6 adet lisanslı kamyon vardır. Mercedes ise Majestic olarak değiştirildiği için 1 adet lisanssız marka bulunmaktadır. SCS Software blog sitesinden yaptığı açıklamalar ile oyunculara gelecek güncellemeler de ne gibi değişiklikler yapılacağını bildirmektedir. Ayrıca oyuna ek pek çok DLC paketi çıkarılacağı yapılan önemli açıklamalar arasındadır. (Steam'de şu anda indirimde bulunan Çek Cumhuriyeti kamyon boyası DLC'si gibi {26.10.14}) İlk DLC paketi Doğu Avrupa harita genişletmesidir. Euro Truck Simulator 2 pek çok oyun/inceleme sitesi tarafından "Yılın Simülasyonu" seçilmiştir. Ne yazık ki oyunda Türkiye yok, ETS 1'de modlar ile Türkiye eklenmişti ama bazı hatalar içeriyordu.

25 Ekim 2014 Cumartesi

Blog Hakkında

Açık Sözlü Oyuncu

Kurduğumuz bu sayfanın temel amacı, biz oyuncuların beraber olmasıdır. İki arkadaş birçok farklı proje denedikten sonra bu blog'u açmaya karar verdik. Burada çeşitli oyunları inceleyeceğiz; gerek klasik oyunlar, gerek Early Access oyunları... Burada yaptığımız iş, profesyonellikten farklı, açık sözlü ve size yakın olmak. Desteklerinizi bekliyoruz ve şimdiden teşekkür ediyoruz!