26 Ekim 2014 Pazar

Counter Strike: Global Offensive




Tanıtım: Aramızda efsanevi oyun CS 1.6'yı bilmeyen yoktur herhalde. İnternet kafelerin en popüler oyunlarından biri ve hala da oynanmaya devam ediyor. CS:GO ise Counter Strike: Source'tan sonra oyunun daha da geliştirilmiş bir hali. Gerek eklenen yeni silahlar, gerek yeni haritalar, gerek yeni mapler... Eskiden farklı grafiklerde gördüğümüz de_dust'ı burada daha farklı görmek bile bizi etkileyebiliyor. Oyunda diğer savaş oyunları gibi aim down the sights veya silah eklentileri yok. Tamamen sizin harita bilginize, silaha alışmanıza ve reflekslerinize dayanıyor.


Oynanış: Oyundaki en güzel kısımlardan birisi Rekabetçi modu dediğimiz Competitive'dir. Toplamda 30 raunt üzerinden oynanır ve 16'ya ilk ulaşan taraf kazanır. Diğer basit modlara göre bunun farkı, her raunt başı kazandığınız paraya göre silah ve ekipman almanızdır. Rekabetçi modunda aldığınız 10 galibiyetten sonra (10 maç üzerinden değil, 10 galibiyet alana kadar) rütbeniz belirlenir. Bu sayede kendi seviyenizi görmüş olursunuz, ve gelecekteki maçlar için yakın veya eş seviyeli oyuncularla eşleşirsiniz.















Oyun tamamen sizin yetenek, bilgi ve reflekslerinize dayanır. Silahların hepsinin recoil (tepme) şekli farklıdır ve bu yüzden silah bilgisi oynayış biçiminiz iyi etkiler. Örneğin kimisi sektirmeyi kontrol ederek vurmayı tercih ederken, kimisi ise fareye tek tek basarak vurmayı tercih eder.
Aynı zamanda takım oyunu da etkileyici faktörlerden birtanesi. Eğer iyi bir takım olamazsanız kazanma şansınız büyük ölçüde düşer. Oyun içi sesli konuşma sayesinde anlaşabilir, taktikler geliştirebilirsiniz.

Görüntüler: Oyunun görüntü kalitesi daha önceki oyunların hepsinden daha iyi diyebiliriz. Eğer sisteminiz iyi değilse bile oyunu gayet iyi bir şekilde oynayabilirsiniz. CS 1.6'yı sevdiyseniz, kesinlikle CS:GO'ya geçmenizi öneririz, severek oynadığınız haritaların daha iyi görünmesi güzel bir değişim.

Önemli Bilgiler: Steam Market'te önemli bir yere sahiptir CS:GO. Kendi içinde bir silah ekonomisine sahip bile diyebiliriz. Marketten alabilceğiniz şeyler arasında silahlarınızın güzel görünmesini sağlayan skin(kostüm)ler, silahınıza koymak için stickerlar, ve hatta kutular ve kutu için anahtarlar.



Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9
-Oynanış hızlı ve yeteneğe dayalı.
-Takım oyunu önemli
-Steam Workshop ve Market desteği
-Bilinen buglar çok az ve kolayca düzeltiliyor.
-Valve Anti Cheat sayesinde hacker görülme oranı çok az.


Oyun İçi Görüntüler




*Sistem gereksinimleri Steam'den alınmıştır
    MINIMUM: 
    • OS: Windows® 7/Vista/XP 
    • Processor: Intel® Core™ 2 Duo E6600 or AMD Phenom™ X3 8750 processor or better 
    • Memory: 2 GB RAM 
    • Graphics: Video card must be 256 MB or more and should be a DirectX 9-compatible with support for Pixel Shader 3.0 
    • DirectX: Version 9.0c 
    • Hard Drive: 8 GB available space

2 yorum: