28 Ekim 2014 Salı

Rust


*Oyun daha Alpha'da ve baştan yapılıyor.

Tanıtım: Rust, çoğumuzun tanıdığı, Garry's Mod oyununun yaratıcısı tarafından yapılan bir oyundur. Minecraft ve DayZ ile karışmış, iki oyundan da daha güzel diyebileceğimiz özellikleri barındırır. Oyunun amacı, başlarda materyal toplayarak, kendimizi geliştirmek, baltalar, daha sonra gelişmiş silahlara ve büyük evlere kadar gitmektir. Oyunda iki tip düşman bulunuyor. Birincisi, biz insanlar; ikincisi ise zombi hayvanlar. Zombi hayvanları öldürdüğünüzde belirli itemler düşürüyorlar (barut, anti-radyasyon hapı vs) Oyunda bir de normal hayvanlar bulunuyor, bunlar kısaca kurt, domuz, tavuk, tavşan, ayı ve geyik. Ayı ve kurt sizi gördüğünde düşman gibi saldırıyor. Bu hayvanlardan bazıları deri düşürürken, bazıları tavuk eti düşürüyor. (Evet doğru, bütün hayvanların eti tavuk eti :) )




Oynanış: İlk birkaç geceki açlığı atlatırsanız gerisi çok kolay geliyor. (Çok fazla insanın olmadığı bir serverda olduğunuzu varsayarsak.) Kendinize etraftaki taş madenlerini kırarak taş, sülfür metal vs toplamakla birlikte odun topluyorsunuz ve yavaş yavaş gelişmeler başlıyor. Oyunun crafting sistemi basit, çoğu malzeme birbirine zincirleme bağlı gibi.
Multiplayer serverlarında eğer modded, yani modlu, serverdaysanız bir çok farklı özellik gelebiliyor. Bunlara daha hızlı veya anında crafting, evinize teleportlanma, kapıları paylaşma pluginleri dahil. Çok fazla kişilerin olduğu serverlara tek başınıza girmenizi hiç tavsiye etmem, büyük ihtimalle üstünüzde değerli bir şey olmasa bile ilk 5-10 dakika içerisinde biri tarafından öldürüleceksiniz. (Şansınıza çok ıssız bir yerde değilseniz tabiki) Onun dışında oynanış gerçekten çok zevkli, başlarda eski çağlar gibi hissederken; çalışıp kendinize modern bir silah yapma ve radyasyon şehirlerini lootlamak ayrı bir zevk veriyor.

Görüntüler: Oyunun görüntü kalitesi gerçekten çok güzel ve daha da geliştirilecek. Ayarları orta-düşük yaptığınızda çoğumuz rahat bir şekilde oynayabilir. Bazı serverlarda ise /fps yazarak fps'nizi artırabiliyorsunuz (Oyundaki çimleri azaltarak vs) bu sayede kasmadan rahat bir şekilde oynanabiliyor. Alpha olduğu için küçük hatalar bulunduğunu kesinlikle unutmayın.

*Gamesinasia'dan alınmıştır resim.


Önemli Notlar: Oyunun yaratıcısı, oyunda yeni güncelleme yaptıkça çok daha fazla hata çıktığını düşündüğü için (klişe yazılım sorunu :( ) oyunu baştan yazmaya karar verdi, ve oyunun şu anki versiyonu ile, baştan çalışılanı birlikte. Oyunu satın alırsanız ikisini de oynama fırsatınız var. Oyunun eski versiyonunu oynamanızı şu an daha çok tavsiye ederim. Yeni yapılan da çok fazla insanlar oluyor ve daha hiçbir şey tamamen halledilmiş değil. Oyunu almanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz, gerçekten güzel ve zevkli. DayZ'den daha ucuz ama oynanış açısından simulasyondan farklı olarak daha zevkli bir oynanış sunuyor bize Rust. Oyunun fiyatı 31 lira, kesinlikle değer, DayZ almaktansa bunu alın da derim (Arma'ya hayranlığınız yoksa veya başka sebepler)


Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 8.5
Oynanış iyi
Buglar oyunu etkileyecek düzeyde değil
Her hafta büyük ihtimalle update geliyor
Oyunun devam etmesi büyük olasılık, terkedilen Alpha oyunlar gibi olmaz.

*Sistem gereksinimleri Steam'den alınmıştır.
    MINIMUM: 
    • OS: Windows XP 
    • Processor: 2 ghz 
    • Memory: 4 GB RAM 
    • DirectX: Version 9.0 
    • Hard Drive: 1 GB available space
    RECOMMENDED: 
    • OS: Windows 8.1 
    • Processor: 3 ghz 
    • Memory: 8 GB RAM 
    • DirectX: Version 11 
    • Network: Broadband Internet connection 
    • Hard Drive: 2 GB available space

2 yorum: