3 Aralık 2014 Çarşamba

Metro 2033 Redux

Grafikler yükseltilmemiş, baştan yapılmış adeta!

Tanıtım: Yıl 2033, çıkan nükleer savaş sonrasında Dünya yüzeyindeki bütün yaşam yok olur, o sırada Moskova metrosunda olan insanların haricinde. Oyun nükleer savaş sonrası radyasyonda tavan yapmış yer yüzeyinde kalamayan ve Moskova metrosunda çok çok uzun bir süre mahsur kalacak insanların yaşamını ve mücadelelerini konu almaktadır. 2 adet oyunluk bir seri olduğu için bu oyunda ki amaç insanlığın yaşamını tehdit eden (yada oyunda düşünülen) Dark Oneların yuvalarını ve kendilerini kullanılmamış nükleer başlıklarla vurup yok etmek. Dmitry Glukhovsky'nin Metro 2033 kitabından uyarlanan bu oyun sizi sürükleyici ve sorlu bir maceraya sokacak. Ha bu arada o şarjörler boşaltıp öldüremediğiniz köpek şekli mutantlar molotoftan tek yiyor yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim :)


 5. günün şafağında Kremlin'e doğru bakın


Oynanış: Oyun FPS'dir ve azda olsa hantal mekaniklere sahiptir. Düşmanlarınızın zayıflıklarını bilmezseniz çok zorlanabilirsiniz. Bunun için oyunda konuşulanları dikkatle dinlemelisiniz çünkü herhangi bir yere not alınmaz veya tekrar bahsedilmez. Örneğin Nosalisies (beyaz köpek türevi mutantlar) mermiye karşı aşırı dayanıklıdır ancak molotoftan ve double-barrel shoutgundan tek yerler.

Grafikler: Oyun PS4 ve Xbox One'için yeniden düzenlenip Redux adını aldı. Oyunun grafikler normallerine göre aşırı yüksek ve bu zamanda 60 Fps çalışan tek adam gibi oyunların içindedir. Ayrıca Moskova'ya çıktığımız günlerde nefis manzaralarla karşılaşma imkanımız vardır.

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9
- Tamamen 60 Fps
- Müthiş senaryo
- Zorlayıcı yaşam koşulları ve düşmanlar
- Arada bir de olsa müthüş manzaralar
- İnsanların metro şehirlerinde verdiği yaşam mücadelesini anlatabilmesi
- Karakterlerin canlılığı, ifadeleri ve ses tonları
- The Hunter
- Mekanikler az daha canlı olabilirdi


Oyun bana göre gerçek bir baş yapıt. Uzun süre göremeyeceğimiz türden olsa da devamını istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder