4 Aralık 2014 Perşembe

Warface

WARFACE Online

Tanıtım: Hepinize merhaba arkadaşlar bu gün sizlere Warface oynunu tanıtacağım. Warface Crytek in geliştirdiği bir F2P oyunudur.Oyun 2 3 ay önceye kadar kendi sitesinden indiriliyordu şimdi ise Steam üzerinden ulaşabilirsiniz. Oyun tamamen Türkçedir seslendirmelerde dahil olmak üzere. Ayrıca oyunda oyun içi konuşma mevcuttur. Oyun tamamen takım oyunu üzerine kuruludur. Takım arkadaşlarınıza yardım etmez onlarla anlaşamassanız kesinlikle kaybedersiniz. Oyunda 2 adet mod mevcuttur bunlar: Pve ve Pvp dir.

Oynanış:  Şimdi sizlere ilk olarak PVE modunan dan sonra  ise PVP modun dan bahsedeceğim.PvE bir Co-Op modudur 5 kişilik bir ekiple her gün değişen farklı görevlere çıkarsınız. Bu 5 kişi ister arkadaşlarınız, ister klan arkdaşlarınız veya öylesine kişiler olabilir.  5 görevden birisi turuncu renkli ve diğeri kırmızı. Turuncu olan orta zorlukta, kırmızı olan ise en zor (Çook zor.). Ancak kırmızı görevde 2 kat puan kazanıyorsunuz. Sadece kırmızı görevde takım arkadaşlarımızı (yanlışlıkla) öldürebiliyoruz.  Asla kahraman olmaya çalışmayın. Oyunda canınız çok fazla dayanmıyor ve düşmanla uzun süre yakın temasta çok hasar alabiliyorsunuz. Siz sabredin birisi önden gitsin. Onun biraz arkasından da siz gidin (Eğer snipersanız takımın en arkasından gidin.). Zaman zaman çatılardan bazuka ateşi açılıyor ki çok can yakıyor ve hâliyle ilk önce en öndeki kişiyi vurmaya çalışıyorlar. Ayrıca elinde kalkan olan bir düşman var ve sizinle yakın temas edince hop diye sizi yere gömüyor ve sizi bildiğiniz copluyor. O an ona kolay kolay ateş de edemiyorsunuz, ayağa da kalkamıyorsunuz. Takım arkadaşlarınızın yardımını bekliyorsunuz öyle. Bu temel sebeplerden dolayı en önden gitmeyinOyun sırasında 3 tuşu kullanmaya iyice alışın: F1 tuşuyla medic’e seslenip sağlık isteyebilir, F2 tuşuyla Assault’tan mühimmat isteyebilir, F3 tuşuyla Engineer’den zırh isteyebilirsiniz. Özellikle F1 ve F2’yi bolca kullanacaksınız. İşin güzel yanı Rus oyuncular gerçekten yardımsever ve ilgili tuşa bastığınızda o sınıftan birisi mümkün olduğunca size yardım etmeye çalışıyor. ( Ama bu Türk oyuncular için çok geçerli değil.) PvP sisteminden de bahsedip konuyu kapatmak isterim. 6 PvP modu var:

- Free For All modunda herkes serbest, birbirine dalıyor.

- Team Deathmatch modunda 2 takım birbirine dalıyor.

- Capture modunda bir çanta var ve bir takım bunu korurken diğer takım bunu çalıp üssüne götürmeye çalışıyor. Bir süre sonra takımlar yer değiştiriyor. Bu modda ölürseniz roundun sonuna kadar dirilemiyorsunuz.

- Plant The Bomb modunda bir takım bomba kurarken diğer takım buna engel olmaya çalışıyor. Yine bir müddet sonra takımlar yer değiştiriyor. Burada da ölen kişi roundun sonuna kadar dirilemiyor. (Ancak eğer bir Medic zamanında yetişirse sizi diriltebilir.)

- Destruction modunda orta yerde bir baraka var iki takım da bu barakada en uzun süre durarak karşı tarafa hava saldırısı yapmaya çalışıyor.

- Storm modunda ise bir takım üssü korurken diğer takım üssü ele geçirmeye çalışıyor, toplamda ise 3 tane üs var ve sırayla hepsi için aynı işlem devam ediyor. Bir süre sonra takımlar burada da yer değiştiriyor.


Oyundaki çoğu mod bana göre oldukça kısa sürüyor ve zaten epey uzun bir yükleme ekranı süresi olduğu için pek oynadığınıza değmiyor. PvP’de PvE’den çok daha fazla puan kazanabilirsiniz. Benim favori modum Storm modu. Çünkü en uzun süren mod o ve gerçekten de uzun sürüyor ve oynadığınıza değiyor. Burada tek bir oyunda 70-80 kill yaptığımı hatırlarım. Ayrıca gördüğüm kadarıyla oyunda en çok XP bu modda kazanılıyor, oyun birincisi tam 500 XP alıyor, bu müthiş bir rakam. Takım oyunlarında yenilirseniz daha az puan alıyorsunuz.   Ayrıca her modda sadece 2 farklı harita mevcut.  Burada canınız PvE modundan çok daha hızlı tükeniyor, temkinli olun. Her dirildiğinizde el bombanızı en kısa sürede uygun bir yere yollayın, el bombası iyi iş yapıyor. Ancak elinizde uzun süre tutmayın yoksa n’olacağını tahmin edebilirsiniz.Oyunda koşarken F tuşuna basarsanız karakteriniz yerde kayarak ilerliyor ve vurulması çok daha güç oluyor. Özellikle sniper değilseniz bolca kullanın.
Warface Rusya PVE den bir görüntü WarfaceTR Ücretsiz Warface Türkçe Destek Platformu




Grafikler: Oyunun görsellerinden biraz bahsedelim. Görsel anlamda gördüğüm ücretsiz online oyunlar arasında en iyisi diyebilirim heralde, gerçi aşırı oyun da oynamam ama grafikler gerçekten kaliteli. Özelikle patlama efektleri muhteşem.



Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 7.5
- Türk oyuncu sayısı az
- Buglar biraz fazla
- Çok fazla Hack kulanan var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder