5 Aralık 2014 Cuma

Wolfenstein: The New Order

Hayat size Nazi veriyorsa, çifte shotgunla kafalarına sıkın.


Tanıtım: Hepimiz 2. Dünya Savaşı'nı biliriz. Naziler çok uzun süre baskın kalmaya çalıştı, aynı anda 10'dan fazla ülke birbirine girdi, Amerika gelince Hitler kafasına sıktı falan filan. Peki ya hiç düşündünüz mü, ya Naziler savaşı kaybeden değilde kazanan taraf olsaydı? Wolfenstein'ın ezelden beri Nazilerle alıp veremediği vardır zaten. Hele oyun yeni jenerasyon konsollar içinde çıkacaksa Bethesda işini garantiye kesin alacaktır. Şahsen bu oyunun bu kadar güzel olacağını beklemezdim ama abi çifte AK-47 (oyunda assault rifle diye geçsede tam bir AK) ile önüne geleni kurşuna dizmek, hele Naziler ve çığlıkları olunca o kadar zevkliymiş ki adam öldürmekten zevk aldığım tek oyundu diyebilirim. Ama söyleyeyim son boss ciddi anlamda zor gusülle girmezseniz başı tutarsınız öyle diyeyim.



Oynanış: Oyun aşırı aşırı (ve daha çok aşırı) hızlı bir FPS oyunu. Reaksiyon zamanınız baya bir kısa olduğu için adamı fark edemezseniz 2.5 saniye içinde canınızı rahatça yarılar arkadaş. Oyun size genellikle sessizce gidebilmeniz için olanak sağlıyor (throwing knifelar, susturuculu pistoller falan) ama kabul edelim bu oyuna Allah ne verdiyse girmek için para vereceksiniz :)

Grafikler: Oyunda  grafikler baş kaldırdığı (grafikler baş kaldırmış grafikler baş kaldırmış ekran kartları kavuşmuyor) için ağzınızın sularını akıtma riski çok fazla. 

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 8
- Grafiklerrrr
- Senaryo
- Müzikler ve seslendirmeler
- Son boss aşırı ve gereksiz zor

4 Aralık 2014 Perşembe

Warface

WARFACE Online

Tanıtım: Hepinize merhaba arkadaşlar bu gün sizlere Warface oynunu tanıtacağım. Warface Crytek in geliştirdiği bir F2P oyunudur.Oyun 2 3 ay önceye kadar kendi sitesinden indiriliyordu şimdi ise Steam üzerinden ulaşabilirsiniz. Oyun tamamen Türkçedir seslendirmelerde dahil olmak üzere. Ayrıca oyunda oyun içi konuşma mevcuttur. Oyun tamamen takım oyunu üzerine kuruludur. Takım arkadaşlarınıza yardım etmez onlarla anlaşamassanız kesinlikle kaybedersiniz. Oyunda 2 adet mod mevcuttur bunlar: Pve ve Pvp dir.

Oynanış:  Şimdi sizlere ilk olarak PVE modunan dan sonra  ise PVP modun dan bahsedeceğim.PvE bir Co-Op modudur 5 kişilik bir ekiple her gün değişen farklı görevlere çıkarsınız. Bu 5 kişi ister arkadaşlarınız, ister klan arkdaşlarınız veya öylesine kişiler olabilir.  5 görevden birisi turuncu renkli ve diğeri kırmızı. Turuncu olan orta zorlukta, kırmızı olan ise en zor (Çook zor.). Ancak kırmızı görevde 2 kat puan kazanıyorsunuz. Sadece kırmızı görevde takım arkadaşlarımızı (yanlışlıkla) öldürebiliyoruz.  Asla kahraman olmaya çalışmayın. Oyunda canınız çok fazla dayanmıyor ve düşmanla uzun süre yakın temasta çok hasar alabiliyorsunuz. Siz sabredin birisi önden gitsin. Onun biraz arkasından da siz gidin (Eğer snipersanız takımın en arkasından gidin.). Zaman zaman çatılardan bazuka ateşi açılıyor ki çok can yakıyor ve hâliyle ilk önce en öndeki kişiyi vurmaya çalışıyorlar. Ayrıca elinde kalkan olan bir düşman var ve sizinle yakın temas edince hop diye sizi yere gömüyor ve sizi bildiğiniz copluyor. O an ona kolay kolay ateş de edemiyorsunuz, ayağa da kalkamıyorsunuz. Takım arkadaşlarınızın yardımını bekliyorsunuz öyle. Bu temel sebeplerden dolayı en önden gitmeyinOyun sırasında 3 tuşu kullanmaya iyice alışın: F1 tuşuyla medic’e seslenip sağlık isteyebilir, F2 tuşuyla Assault’tan mühimmat isteyebilir, F3 tuşuyla Engineer’den zırh isteyebilirsiniz. Özellikle F1 ve F2’yi bolca kullanacaksınız. İşin güzel yanı Rus oyuncular gerçekten yardımsever ve ilgili tuşa bastığınızda o sınıftan birisi mümkün olduğunca size yardım etmeye çalışıyor. ( Ama bu Türk oyuncular için çok geçerli değil.) PvP sisteminden de bahsedip konuyu kapatmak isterim. 6 PvP modu var:

- Free For All modunda herkes serbest, birbirine dalıyor.

- Team Deathmatch modunda 2 takım birbirine dalıyor.

- Capture modunda bir çanta var ve bir takım bunu korurken diğer takım bunu çalıp üssüne götürmeye çalışıyor. Bir süre sonra takımlar yer değiştiriyor. Bu modda ölürseniz roundun sonuna kadar dirilemiyorsunuz.

- Plant The Bomb modunda bir takım bomba kurarken diğer takım buna engel olmaya çalışıyor. Yine bir müddet sonra takımlar yer değiştiriyor. Burada da ölen kişi roundun sonuna kadar dirilemiyor. (Ancak eğer bir Medic zamanında yetişirse sizi diriltebilir.)

- Destruction modunda orta yerde bir baraka var iki takım da bu barakada en uzun süre durarak karşı tarafa hava saldırısı yapmaya çalışıyor.

- Storm modunda ise bir takım üssü korurken diğer takım üssü ele geçirmeye çalışıyor, toplamda ise 3 tane üs var ve sırayla hepsi için aynı işlem devam ediyor. Bir süre sonra takımlar burada da yer değiştiriyor.


Oyundaki çoğu mod bana göre oldukça kısa sürüyor ve zaten epey uzun bir yükleme ekranı süresi olduğu için pek oynadığınıza değmiyor. PvP’de PvE’den çok daha fazla puan kazanabilirsiniz. Benim favori modum Storm modu. Çünkü en uzun süren mod o ve gerçekten de uzun sürüyor ve oynadığınıza değiyor. Burada tek bir oyunda 70-80 kill yaptığımı hatırlarım. Ayrıca gördüğüm kadarıyla oyunda en çok XP bu modda kazanılıyor, oyun birincisi tam 500 XP alıyor, bu müthiş bir rakam. Takım oyunlarında yenilirseniz daha az puan alıyorsunuz.   Ayrıca her modda sadece 2 farklı harita mevcut.  Burada canınız PvE modundan çok daha hızlı tükeniyor, temkinli olun. Her dirildiğinizde el bombanızı en kısa sürede uygun bir yere yollayın, el bombası iyi iş yapıyor. Ancak elinizde uzun süre tutmayın yoksa n’olacağını tahmin edebilirsiniz.Oyunda koşarken F tuşuna basarsanız karakteriniz yerde kayarak ilerliyor ve vurulması çok daha güç oluyor. Özellikle sniper değilseniz bolca kullanın.
Warface Rusya PVE den bir görüntü WarfaceTR Ücretsiz Warface Türkçe Destek Platformu




Grafikler: Oyunun görsellerinden biraz bahsedelim. Görsel anlamda gördüğüm ücretsiz online oyunlar arasında en iyisi diyebilirim heralde, gerçi aşırı oyun da oynamam ama grafikler gerçekten kaliteli. Özelikle patlama efektleri muhteşem.



Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 7.5
- Türk oyuncu sayısı az
- Buglar biraz fazla
- Çok fazla Hack kulanan var

Metro Last Light Redux

En büyük düşmanımız aslında kendi türümüzdür.

Tanıtım: Metro Last Light Redux, serinin bir önceki oyunu Metro 2033'ün devamıdır. Ayrıca Metro 2033'ün senaryosunda bilmediğimiz bazı detayları da açıklar. Bu oyundaki Moskova ve manzara sahneleri daha çok dikkate alınmış ve arttırılmıştır. Klasik Metro oyununu 60 Fps'ye getirerek ve yeni jenerasyon grafiklerine uyarlayarak çıkan Redux ismiyle yeniden piyasaya gelmiştir. Oyun senaryosu ve grafikleriyle adeta baştan çıkarıyor.



Oynanış: Oyun FPS'dir ve Metro 2033'e göre daha hızlı ve canlı mekanikleri vardır. Senaryosu, karakterleri ve yaratıkları oldukça gerçekçi durmakta. Ayrıca oyunun belli bir yerinden sonra size eşlik edecek olan çocuk Dark One'ıda ben aşırı sevimli buldum. Neyse spoiler vermeden anlatamayacağımı düşündüğüm için burayı pas geçiyorum. 

Grafikler: Metro Last Light Redux serinin bir önceki oyunu ile aynı grafiklere sahiptir. Ama bana göre biraz daha güzelleştirilmiş gibi.

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 10
- Başyapıt
- İstediğiniz her şeye sahip (+18 sahneler dahil)
- Senaryo uzmanı
- Uzun ve ucuz DLC'lere sahip
- Oyunun bazı önemli seçimleri size bırakması (oynarsanız göreceksiniz)
- Sonun dramatik olması oyunun havasını tamamen değiştiriyor





3 Aralık 2014 Çarşamba

Metro 2033 Redux

Grafikler yükseltilmemiş, baştan yapılmış adeta!

Tanıtım: Yıl 2033, çıkan nükleer savaş sonrasında Dünya yüzeyindeki bütün yaşam yok olur, o sırada Moskova metrosunda olan insanların haricinde. Oyun nükleer savaş sonrası radyasyonda tavan yapmış yer yüzeyinde kalamayan ve Moskova metrosunda çok çok uzun bir süre mahsur kalacak insanların yaşamını ve mücadelelerini konu almaktadır. 2 adet oyunluk bir seri olduğu için bu oyunda ki amaç insanlığın yaşamını tehdit eden (yada oyunda düşünülen) Dark Oneların yuvalarını ve kendilerini kullanılmamış nükleer başlıklarla vurup yok etmek. Dmitry Glukhovsky'nin Metro 2033 kitabından uyarlanan bu oyun sizi sürükleyici ve sorlu bir maceraya sokacak. Ha bu arada o şarjörler boşaltıp öldüremediğiniz köpek şekli mutantlar molotoftan tek yiyor yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim :)


 5. günün şafağında Kremlin'e doğru bakın


Oynanış: Oyun FPS'dir ve azda olsa hantal mekaniklere sahiptir. Düşmanlarınızın zayıflıklarını bilmezseniz çok zorlanabilirsiniz. Bunun için oyunda konuşulanları dikkatle dinlemelisiniz çünkü herhangi bir yere not alınmaz veya tekrar bahsedilmez. Örneğin Nosalisies (beyaz köpek türevi mutantlar) mermiye karşı aşırı dayanıklıdır ancak molotoftan ve double-barrel shoutgundan tek yerler.

Grafikler: Oyun PS4 ve Xbox One'için yeniden düzenlenip Redux adını aldı. Oyunun grafikler normallerine göre aşırı yüksek ve bu zamanda 60 Fps çalışan tek adam gibi oyunların içindedir. Ayrıca Moskova'ya çıktığımız günlerde nefis manzaralarla karşılaşma imkanımız vardır.

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9
- Tamamen 60 Fps
- Müthiş senaryo
- Zorlayıcı yaşam koşulları ve düşmanlar
- Arada bir de olsa müthüş manzaralar
- İnsanların metro şehirlerinde verdiği yaşam mücadelesini anlatabilmesi
- Karakterlerin canlılığı, ifadeleri ve ses tonları
- The Hunter
- Mekanikler az daha canlı olabilirdi


Oyun bana göre gerçek bir baş yapıt. Uzun süre göremeyeceğimiz türden olsa da devamını istiyoruz.

2 Aralık 2014 Salı

Sid Meier's Civilizations: Beyond Earth

Uzayda hayat var!

Tanıtım: Sid Meier amcamızın serisi olan Civilizations geçen ay yeni oyunu Beyond Earth'ı piyasaya sürdü. Şimdi gidip başka sitelerden veya Steam sayfasından yorumları okursanız oyunu almazsınız, hak veririm çünkü oyunu o kadar aşağılanmışlarki benim bile alasım gelmemişti (ön sipariş verdik nereye almıyoruz). Benim tavsiyem oturum bu yazıyı okun çünkü tahminimce Türkiye'de adam akıllı oturup Civilizations oynayan ve en iyi bilen kişi benim (büyük idda!). Oyun için söylenen ana şeyler önceki oyunun kopyası, mapler iğrenç, yapay zeka yok vesaire. Çok çok mutlu şekilde söylüyorum ki bunların hepsi koca birer yalan. Oyun kesinlikle kopya değil oturulup bolca düşünülmüş, modellenmiş ve yazılmış. Yapay zeka gayet iyi (Ghandi gibi bir şerefsiz gelip size nükleer savaş açmıyor) ve ilk defa oyundaki barbar ırk olan alienlarla sürekli savaşmak zorunda değiliz. Onları kışkırtmadıkça (yani yuvalarına yaklaşmadıkça) kardeş kardeş geçinip gidiyoruz. Oyunda birçok yenilik var, hepsini buraya sığdırmam mümkün olmadığı için alt başlıklarla inceleyeceğim.

Resimler maximum grafikli halidir laptop kullanıyor veya kötü ekran kartına sahipseniz oyun ekran kartını öper.

Oynanış: Oyunu ben şahsen tek elimle yavaş yavaş oynuyorum. Evet doğru duydunuz oyunu tek elle oynayabilirsiniz ama oynarken beyninizi de kullanmanız gerek (LoL'deki bebeler size fazla gelir bu). Oyundaki alt başlıkla inceleyeceklerim askeri geliştirme sistemi ve benimsemeler olarak ikiye ayrılıyor.

Benimseme Sistemi (Affinity): Oyuna başlağıdığınız andan itibaren seçtiğiniz teknolojiler ile 3 farklı benimseme yolunu izliyorsunuz. Bunlar Uyum, Saflık ve Makineleşme (çeviri bana aittir ama mantıken doğrudur çünkü İngilizce olan bu kelimelerin Türkçe karşılığı yoktur). Zaten isimlerden genel bir düşüce çıkarmışsınızdır ama kısa kısa açıklayalım:

Uyum (Harmony): Uzaylı DNA'sı ile insan DNA'sını birleştirerek yeni bir üstün ırk yaratma amacına sahip oluyorsunuz. Oyunu kazanmak için bütün bu DNA'ya sahip insanları birleştirerek Beyin adındaki bir kovan yaratıp bağlanıyorsunuz . Asla ve asla bu yolu seçmem size de tavsiye etmem çünkü aşırı sakinlik ve zaman gerektirir.

Saflık (Purity): İnsan halinizi koruyup üstün ırk olma (uyumda yaratırsınız burada olmaya çalışıyorsunuz farklı ikisi) çabası gösteriyorsunuz. Oyunu kazanmak için Dünya'ya bir portal açmalı ve oradaki insanları yeni dünyanıza aktarmalısınız. Bana göre değil çünkü bunu seçmek diğer ülkelerin ağzını burnunu kırmayı gerektiriyor, siz istemeseniz bile onlar size savaş açıyor sizde tabi ki alıyorsunuz ayağınızın altına.

Makineleşme (Supermacy): Evet geldik gönlümün sultanı makineleşmeye. Tam ortada olan bu benimseme ne ağız burun kırdırmayı nede susup oturmayı gerektiriyor (ayrıca askeri birimler çok güzel görünüyor). Amacımız saflık ile aynı olsa da yolu çok farklı. Bu benimsemede ister susup sadece teknoloji ve kültür kasabilir, ister Allah'ın sopası yoktur deyip dalabilirsiniz. Gayet eğlenceli olan bu benimseme sizi nanoteknoloji çağına götürüyor ve müthiş robotlar ortaya çıkıyor (çok güzel modellemeleri var).


Grafikler: Oyun çok renkli ve pastel görünüşe sahiptir (pastel görünüş olması daha çok dikkat edebilmenizi ve gözünüzün daha rahat oyunu takip edebilmesini sağlar on sebepten yararlıdır). Grafik olarak gayet iyidir ve çoğu ekran kartını rahatça yakabilir (Allah'tan GeForce var yoksa s#!tık).

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 8
- Devasa haritalar
- Benimseme sistemi
- Yepyeni modellemeler
- Çevre görünümü ve rengi
- Alien Kraken (denizlere açılınca anlarsınız ne olduğunu)
- Alien Siege Worm (tek başına şehir alıyo şerefsiz)



1 Aralık 2014 Pazartesi

FTL: Faster Than Light

Oyna - sona çok yaklaş - öl - ragequit - 2 gün sonra tekrar başla. Oyunun kısaca döngüsü böyle.


Tanıtım: FTL yani Faster Than Light ('ışık hızından hızlı' anlamına gelir) uzayda geçen bir gerçek zamanlı strateji oyunudur. Bu ne diye soracaksanız bu oyun yapısal olarak stratejidir ancak Civilizations gibi sıra tabanlı değil direk istediğiniz zaman istediğinizi yapabileceğiniz bir oyun stilidir. Oyunda amacımız sizi takip eden düşman ordusundan kaçıp evinize dönmektir. Oyun başlamadan geminizi seçer, düzenler ve ismini değiştirebilirsiniz. Oyun gayet hızlı ve beklenmedik ilerlediği için çok rahat zevk alırsınız.



Oynanış: Oyun gerçek zamanlı olduğu için aynı anda birçok şeyi kontrol etmeniz gerekir ani reflekslerinizin iyi veya yüksek seviyede olması gerekir. İlerledikçe karşınıza güçlü düşmanlar çıkacağı için seçimlerinizi iyi yapın! Oyunda 3 adet uzaylı tipi var, bunlardan 1 tanesi aşırı saldırgan ve hiçbir şey demeden dalıyor. Diğer 2'si sizin türünüz (yani insan ne olacak) ve daha az saldırgan olan bir uzaylı (saldırmadan önce fidye istiyor yada burası benim bölgem git diyor).  

Grafikler: Oyun pixel grafiğe ve yazlı tabanlı oynanışa sahiptir. Faster Than Light oynarken o kadar meşgul olur ve zevk alırsınız ki bunlar umurunuzda bile olmaz.

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 7
- Oynanış
- Zorlayıcı şartlar
- Bol içerik
- Bol gemi
- Bol düşman 



30 Kasım 2014 Pazar

League of Legends

Merhaba sihirdarlar! Ben Riot Açık Sözlü, bugün sizlere League of Legends'ı ünlü Açık Sözlü Oyuncu blogunda tanıtacağım! Neyse nasıl olsa inanmadınız benim kardeşim ne Riotu hadi oyalanmadan başlayalım aradan çıksın yazmazsam içimde kalacak cidden.

Tanıtım: League of Legends şu anda çağımızın en çok oynanan ve para kazandıran (Riot o RP fiyatlatı düşecek!) oyunlarından biri. Oyun tipik bir MOBA olmasına rağmen canlı bir oynanışa sahip. Son zamanlarda çıkan yeni şampiyonlarla birçok komboya şahit oldum (Kalista ulti + Yasuo ulti + Leona ulti + Gnar ulti = tavada kızarmış 5 adet karşı takım oyuncusu). Oyunda 1 adet pasif ve 4 adet aktif (bazı şampiyonlarda bunlarda pasif olabilir hepsi için geçerli değil) yeteneğiniz vardır. League of Legends ayrıca kendi özel dünyası Valoran'a ve her şampiyonun ayrı hikayesi olması durumunu içerir. Bazen bu hikayeleri okumak gerçekten zevklidir. Oyunda şu an 120 adet karakter bulunmaktadır. Bunlar 6 role ayrılır (Tank, sükastçi, büyücü, dövüşçü, nişancı ve destek (tabikide en az şampiyon destekte benim gibi insanların ne kadar sıkıldığını düşünemezsiniz mainleri destek olanlardan bahsediyorum)). Haritalarımız 4 tanedir, Sihirdar Vadisi, Uğursuz Koruluk, Sonsuz Uçurum ve Kristal Kayalık. Bu mapler farklı oyun stillerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu oyun stilleri 5 vs 5, 3 vs 3 , All Random All Mid (Aram) ve Dominion olarak geçer.




Oynanış: Oyundaki tuşlar Q, W, E ve R dir. Q, W ,E normal veya pasif yetenekleriniz R ise uzun süreli ultra güçlü yeteneğinizdir. Genelde R ile öldürür veya kaçarsınız. Oyunun kaderini 3 şey belirler; takım savaşları, Baron Nashor ve altınla gelen eşyalar. Takım savaşları iki takımın bütün üyelerinin hodri meydan birbirine girmesidir. Baron Nashor hayvani canlı ve güçlü bir yaratıktır, öldürüldüğünde ciddi güçlü kısa süreli pasif etkiler verir. Altını açıklamaya gerek duymuyorum ama altın farkı önemlidir. Bunun için size kısa bir denklem hazırladım:

Öldürme + Asist = Altın = Eşya = daha çok öldürme = daha güçlü eşya = Baron Nashor + Katliam = GG 

Grafikler: Grafikler oldukça güzel MOBA grafikleri baz alınınca ultrada oynarsanız cidden fark yaratıyor League of Legends. Üstelik yeni gelen Sihirdar Vadisi'nde pastel renkler daha çok olduğu için ortamdan zevk alabiliyorsunuz.



Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 8.5
-TR serveri "bebe" kaynıyor.
-Fazla küfüre maruz kalabiliyorsunuz.
-Oynanış zevkli ve oyun marketini bir fırtına gibi almaya devam ediyor oyun.


2014 sistem gereksinimleridir







29 Kasım 2014 Cumartesi

Payday 2


Tanıtım: Amacınız soygun yapmak olduğu Co-op bir oyun. 4 arkadaşınız (veya başka birileri) ile başladığınız ve her görevin farklı olduğu bu oyundan çok zevk alabilirsiniz. Silahları açmak, modifiye etmek, soygunda kullanacağınız maskeler bulmak veya görüntülerini değiştirmek gibi birçok ek içerik sunan Payday 2 FPS ve Co-op severler için cidden iyi bir seçim. Ayrıca oyun için birçok DLC paketinden birçok farklı silah, maske, modifiye parçası elde edebilir her DLC için 5 başarım açabilirsiniz.


Oynanış: Payday 2 dediğim gibi FPS ve Co-op biçiminde yapılmış bir oyundur. İster arkadaşlarınızla ister yabancılarla dilediğiniz haritada ve 5 farklı zorlukta oynayabilirsiniz. Zorluk arttıkça ödülde artar ama dikkat edin zorluk artınca cidden sağlam artar ve gerekli bilgi, ekipman yoksa çuvallarsınız. Ayrıca oyunda gizlilik gibi bir güzellikte var. İster en ağır zırhınızı ve silahınızı seçer Allah ne verdiyse girersiniz ister hafif ve sesiz bir şekilde bütün paraları ceplersiniz. Seçim sizin! 



Grafikler: Oyunun grafikleri gayet güzel ve bu seviyede bir oyun için ortalama olarak yüksek (abi zibilyon tane şey var içinde bi zahmet bu kadar olsun)


Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 8
-Hiç kolay olmayan ve ciddi anlamda gerçekçi gizlilik öğeleri
-Oyunun ne kadar zırhlı olsanız bile en kolay seviyede ben seni indiririm diyebilmesi
-Cloaker (kabul edin uçan tekme yemek zevkli olmasada bi heyecan katıyor oyuna :D)
-Birçok ve farklı görevler
-Son güncellemelerde eklenen John Wick (adam karizma)


The Wolf Among Us


Tanıtım: The Wolf Among Us bir dedektiflik oyunudur. Oyunda masal kahramanları (oyun içi adlarıyla Fablelar) kendi dünyalarından (masal dünyası işte yani) kaçıp New York'a yerleşmişlerdir. Yaşadıkları yerin adı ise Fabletown olarak geçmektedir. Oyun bu Fablelar'dan birini öldürüp ana karakterimiz olan Bigby Wolf''un (diğer adıyla  Big Bad Wolf (hani şu kırmızı başlıklı kızdaki kurt işte)) evinin önüne bırakılmasıyla başlar. Hikaye sizin seçimlerinize göre ilerlediği için oyunun sonu ve devamı değişiktir. Ve hayır bu sefer katil uşak değil.

Oynanış: Oyun pointclick ve quick action event şeklinde gitmektedir. Oynanış bakımından gayet zevklidir. Grafikler çizgi film şeklindedir ama hikaye okadar sürükleyicidir ki oyun boyunca grafikleri düşünmezsiniz. Ayrıca oyundaki müzik ve karakterler gayet başarılıdırlar. Oyunun bitin sezonları haziranda çıktığı için sonuna kadar ve kesintisiz oynayabilirsiniz. İnanın oyun son kuruşuna kadar değiyor.



Grafikler: Oyun çizgisel grafiklere sahiptir çoğu kitleye hitap etmese de hikayeden kendinizi alamadığınız için fark etmezsiniz. The Walking Dead Sezon 1 veya 2yi sevdiyseniz mutlaka bunuda seveceksiniz.

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9
-Harika hikaye
-Oyunun sizin seçimlerinizle ilerlemesi
-Müzikler
-Konsept
-Karakterlerin canlılığını hissetmemiz



25 Kasım 2014 Salı

Kerbal Space Program

                                                        *Oyun Steam'de Early Access'tir ve Alpha aşamasındadır.


Tanıtım: Minik yeşil canlıların evrenindeyiz Kerbal Space Program adlı bu oyunumzda. Kerbal'ların yaşadığı Kerbin gezegeninde geçiyor diyemiyoruz, çünkü oyun bir uzay simülasyon oyunu, zaten adı üstünde, Kerbal Space Program. Yeterli bilgi ve malzemeyle Kerbin ( yani Dünya) dışındaki sayılı gezegene gidebiliyorsunuz. Oyun astronomi veya fizik meraklıları için gerçekten çok zevki. Peki illa ki astronomi bilgisi mi gerekiyor? Tabi ki hayır, oyunu bilmeden kendiniz deneme yanılma ile öğrenerek veya çeşitli modlardan yardım alarak oynayabilirsiniz. (MechJeb vs.) 7 gezegen, bir güneş (no shit Sherlock) ve birkaç tane uydu bulunuyor oyunda, bunlara Mün yani Ay da dahil. Hepsine gidebilmek sizin becerinize kalmış bir şey. Oyunda yapılcak birçok şey var, uzay istasyonu bile yapabilirsiniz. (Ben yapamıyorum :( )


Oynanış: Oyunun oynanışı gayet zevkli. Özgürsünüz ama tabi ki de fiziksel sınırları var. Öyle kocaman çubuk gibi roket yapıyım falan derseniz olmaz yani biraz mantık gerekiyor. Onun dışında güzel şeylerden biri kendi yaptığınız bir şeyin başardığını görmek. Belki de roketiniz Dünya'nın yörüngesine bile giremiyecek, belki de Ay'a ilk inişinizi gerçekleştireceksiniz ya da en sık olanı, Kerbin'de bulunan kalkış üssünüzü küçük hatalardan dolayı havaya uçuracaksınız. Kerbal Space Program tamamen sizin oynama şeklinize kalmış özgür bir oyun.





Uzay İstasyonu var Uzay İstasyonu var yani....


Görüntüler: Oyun görüntü açısından gerçekten iyi onu söyleyebiliriz. Alpha olduğu için tabi ki daha çok gelişecek ama şimdilik uzayda geçtiğini varsayarsak gayet iyi. Uzayla alakalı roket olsun gezegenlerin uzaktan görünüşü olsun güzel bir şekilde yapılmış.


Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9
-Oyunun potansiyeli çok büyük.
-Uzay ve roket meraklılarının ilgisini çeker.
-Oyunu anlamak için fizikçi veya uzman olmanıza gerek yok. İşi kavrayabiliyorsunuz.


*Sistem gereksinimleri Steam'den alınmıştır.
    MINIMUM:
    • OS:Windows Vista
    • Processor:Core 2 Duo
    • Memory:3 GB RAM
    • Graphics:SM3 512MB VRAM
    • Hard Drive:1 GB HD space
    RECOMMENDED:
    • OS:Windows 7
    • Processor:Core i3
    • Memory:4 GB RAM
    • Graphics:SM4 1GB VRAM
    • Hard Drive:2 GB HD space

20 Kasım 2014 Perşembe

ÇEKİLİŞ

Evet arkadaşlar, bugün bir oyun incelemek için değil, size çekilişimizi anlatmak için yazıyorum. Sayfanın altında bulunan sayaç, 1000 olduğunda, yani blogumuza tıklayan kişi sayısı 1000'i geçtiğinde çekiliş yapacağız. Eğer siz blogumuzu ne kadar çabuk paylaşırsanız, yorum yapar ve önerilerinizi verirseniz o kadar çabuk büyüyebiliriz arkadaşlar. Çekilişe katılmak için bu gönderinin altına yorum yapın ve paylaşın. Yorum yapanlardan seçilecektir kazanan.

Kazanan kişinin ödülü Steam'den atılacaktır. Ödül oyun ise;


Gayet çılgın bir oyun, eğleneceğinizi de düşünüyoruz. Teşekkürler :) 

19 Kasım 2014 Çarşamba

DayZ

*Oyun Steam'de Early Access'tir.


Tanıtım: Her geçen gün DayZ daha da popüler olmaya devam ediyor. Artık neredeyse Steam'de görmeyen, oyunu bilmeyen kalmadı diyebiliriz. Kendi aralarında birçok karışım yapan oyunlardan biri DayZ. Rust olsun, Unturned olsun, bu oyunlar aslında hep DayZ'den özellikler örnek alınarak yapılmıştır. Oyun post-apocalypse survival işliyor. Tek düşmanlarınız tabiki de zombiler değil, insanlar ve daha birçok gerçekçi faktör. Açlık ve susuzluk oyunda büyük bir rol oynuyor, ama ölüm sebepleri sadece bunlar değil. Ayakkabınız yoksa ve çok fazla yürürseniz bile kötü bir hale gidebiliyor işler, hasta olabiliyorsunuz, ıslanıyorsunuz, vücüt sıcaklığınız düşüyor ve bunun gibi bir sürü etken var DayZ'de hayatta kalmayı zorlayan. Oyun başta Arma 2'ye bir mod olarak çıkmıştı, ama daha sonra çok büyük ilgi görünce oyunu ayrı yapmaya karar verdiler. Bu yüzden adı DayZ Standalone oldu aslında.



17 Kasım 2014 Pazartesi

Live For Speed






Tanıtım: Merhabalar herkese bugün sizlere Live For Speed adlı oyunu tanıtacağız. Yarış simülasyonları içerisinde en iyisi diyemeyiz ama gayet güzel bir oyun olmuş. Güzel ve zevk veren bir yarış simulasyonu. Çünkü oyun iyi bir fizik motoruna sahip, yani oyuncuyu birebir oyunun içerisinde hissettiriyor ve araçların hızlanma süreleri, frenleme süreleri, süspansiyon ayarları birebir gerçek hayattan alınmış gibi. Live For Speed'i denemenizi şimdiden öneririz.


8 Kasım 2014 Cumartesi

Garry's Mod

Tanıtım: Aslında tam bir oyun diyemeyiz Garry's Mod için. Oyun denmesini sağlayacak pek şey yok belki de. Ama Steam'de bulunan en efsane oyunlardan biridir GMod. Fizik özellikleri bulunan sandbox bir ortam aslında Garry's Mod dediğimiz olay. Ama her gün geçtikçe oyuna yeni modlar ekleniyor, bunlardan bazılar Trouble in Terrorist Town, Prop Hunt, Hide&Seek vs... Oyunu daha iyi oynamanız için yanında CS:Source, Half Life 2, Team Fortress gibi oyunlar gerekebiliyor, eğer bu oyunları satın alacak durumunuz yoksa, bazı paketler indirerek oyuna o modelleri yükleyebiliyorsunuz (Şahsen ben denemedim zor geldi...) Oyunda ne yaparsanız yapın, saf eğlence için yaratılmış.

31 Ekim 2014 Cuma

Super Hexagon


Tanıtım: Evet arkadaşlar, bugün inceleyeceğimiz oyun diğerlerinden biraz farklı. Nasıl farklı? Diğerlerinden çok daha basit (seviye olarak değil keşke kolay olsaydı :( :( ) Oyunda 6 seviye var, ama başta sadece 3ü açık, bu 3 level'da 60 saniyenin üstüne geçerseniz o seviyeye tekabül diğer bölüm açılıyor. Oyunda siz küçük bir fare imleci gibi bir simgesiniz ve etrafınızda şekiller dönüyor ve bir boşluğu var, bizim amacımız ise oralardan geçmek. Evet açıklaması biraz zor oldu, kendiniz alın oynayın derim :D.

Oynanış: Oynanış alıştığınızda kolaylaşıyor, ama şunu söyleyeyim ileri seviyeler gerçekten çok zor. Tamamen sizin fare reflekslerinize kalmış bir şey. Oyun fiyatına göre kesinlikle çok zevkli ve bağımlılık yapıyor, uyarıldınız. Oyunun fiyatı 6 lira, gidin gereksiz bir şey alacağınıza bunu alın yani, daha çok zevk alırsınız :D.

Görüntüler: Görüntü bakımından da incelenecek pek bir kısım yok aslında, oyunun görüntüsü yukarıda gördüğünüz gibi. Renkler seviyeye göre değişiyor ve ayrıca oyunun müziği de gerçekten güzel.

Oyunun sistem gereksinimlerini koymaya gerek duymadık, bi' zahmet kasmasın oyun bilgisayarınızda...

Açık Sözlü Oyuncu Puanı: 9.5
-Oyunda hata yok (benim bildiğim en azından)
-Oynanış zevkli ve refleks geliştirici.
-Ucuz ama pahalı oyunlardan daha uzun oynanabiliyor

28 Ekim 2014 Salı

Rust


*Oyun daha Alpha'da ve baştan yapılıyor.

Tanıtım: Rust, çoğumuzun tanıdığı, Garry's Mod oyununun yaratıcısı tarafından yapılan bir oyundur. Minecraft ve DayZ ile karışmış, iki oyundan da daha güzel diyebileceğimiz özellikleri barındırır. Oyunun amacı, başlarda materyal toplayarak, kendimizi geliştirmek, baltalar, daha sonra gelişmiş silahlara ve büyük evlere kadar gitmektir. Oyunda iki tip düşman bulunuyor. Birincisi, biz insanlar; ikincisi ise zombi hayvanlar. Zombi hayvanları öldürdüğünüzde belirli itemler düşürüyorlar (barut, anti-radyasyon hapı vs) Oyunda bir de normal hayvanlar bulunuyor, bunlar kısaca kurt, domuz, tavuk, tavşan, ayı ve geyik. Ayı ve kurt sizi gördüğünde düşman gibi saldırıyor. Bu hayvanlardan bazıları deri düşürürken, bazıları tavuk eti düşürüyor. (Evet doğru, bütün hayvanların eti tavuk eti :) )


26 Ekim 2014 Pazar

Counter Strike: Global Offensive




Tanıtım: Aramızda efsanevi oyun CS 1.6'yı bilmeyen yoktur herhalde. İnternet kafelerin en popüler oyunlarından biri ve hala da oynanmaya devam ediyor. CS:GO ise Counter Strike: Source'tan sonra oyunun daha da geliştirilmiş bir hali. Gerek eklenen yeni silahlar, gerek yeni haritalar, gerek yeni mapler... Eskiden farklı grafiklerde gördüğümüz de_dust'ı burada daha farklı görmek bile bizi etkileyebiliyor. Oyunda diğer savaş oyunları gibi aim down the sights veya silah eklentileri yok. Tamamen sizin harita bilginize, silaha alışmanıza ve reflekslerinize dayanıyor.